"LIVING THE GOOD LIFE" đ§Ą Alla konsumerar vi, mer eller mindre, alla pĂ„ vĂ„rt eget sĂ€tt utifrĂ„n vĂ„ra egna tankar och vĂ€rderingar. Det som skiljer oss Ă„t Ă€r hur vi vĂ€ljer att konsumera. ATT KONSUMERA ELLER INTE...đ Vi har fĂ„tt Uppgiften "Vad Ăr Konsumtion" pĂ„ Folkis. Jag har valt att fokusera pĂ„ följande frĂ„gor: -Vad Ă€r en God Levnadsstandard? -Vad skulle Vi kunna klara oss bra utan? -Hur skulle En Framtid se ut som inte Ă€r KonsumtionssamhĂ€lle? -Vad Ă€r en God Levnadsstandard? En God Levnadsstandard betyder att mĂ€nniskor har tillgĂ„ng till det de behöver för att Leva Ett HĂ€lsosamt och BekvĂ€mt Liv đ som mat, Rent Vatten đ , en Trygg Bostad och Medicinsk VĂ„rd. Det inkluderar ocksĂ„ tillgĂ„ng till Utbildning, Arbete och Social Trygghetđđ -Vad skulle Vi kunna klara oss bra utan? Det finns inget enkelt svar eftersom olika mĂ€nniskor och samhĂ€llen har olika behov och prioriteringar. Men det finns nĂ„gra saker som kan diskuteras. Till exempel skulle vi k...
KladdKakan har tagit Svenska Folket med storm och det Ă€r i mĂ„nga hem som Den Klassiska ChokladKakan har serverats till Fika och Ă€ven som Dessert đ€
KladdKaka Ă€r en av vĂ„ra Mest Ălskade Svenska Kakor, bĂ„de enkel att göra och Otroligt God đ€
I Sverige har den fĂ„tt stĂ€mpeln av att vara en NationalDessert đ€
Inte konstigt att den har fÄtt En Egen Dag!
"KLADDKAKANS DAG" firas den 7 November varje Är!!
(Denna SĂ€rskilda Dag instiftades 2008 för att uppmĂ€rksamma Kakan/Desserten đ€)
KladdKakans Enkelhet đ€
En av anledningarna till att just Denna Kaka har blivit sÄ populÀr och vunnit Svenska Folkets HjÀrtan Àr att det Àr fÄ ingredienser inblandade och enkelt att göra!
SĂ„ gott som Vem Som Helst kan baka En God KladdKaka pĂ„ ett par minuter đ€ Ingredienserna Ă€r sĂ„dana som de flesta har hemma vilket gör att man kan "slĂ€nga ihop" en KladdKaka med kort varsel.
Det Ă€r bara Ăgg, Smör, Mjöl, Kakao och Vaniljsocker som krĂ€vs för att fĂ„ ihop Den Perfekta KladdKakan đ€
Att Kakan bakas utan BakPulver gör att kakan fÄr sin Kladdiga Konsistens.
Man ska vara försiktig med att vispa ingredienserna dÄ man riskerar att fÄ in för mycket luft vilket gör Kakan torr. IstÀllet ska man försiktigt vÀnda ned ingredienserna och röra ihop de till en jÀmn och slÀt smet. DÀrefter hÀller man smeten i en smord form och lÄter den grÀddas i ugnen. Det frÀmsta misstaget man gör nÀr man bakar kladdkaka Àr att man har den inne i ugnen för lÀnge.
Den Àr fÀrdiggrÀddad nÀr den fortfarande Àr lite lös i mitten!
KladdKaka PĂ„ Klassiskt Vis đ€
Av: Camilla Hamid
FrÄn: TV4s Nyhetsmorgon
Antal ingredienser: 8
Tid att göra: 30 minuter + tid i kyl..
Camillas recept Ă€r sĂ„dĂ€r Perfekt Kladdigt och God som man vill ha Den đ€
En klassisk KladdKaka som funkar precis lika bra till Fika, Födelsedag eller som Dessert efter en HÀrlg Middag.
Ingredienser ( 10 - 12 bitar )
225 g Smör
3,5 dl Strösocker
2,25 dl Brunt FarinSocker
1 msk VaniljSocker
4 Ăgg (stora)
3,5 dl VeteMjöl
1 dl Kakao
1 krm Salt
Gör SÄ HÀr:
-SÀtt ugnen pÄ 175 grader (över- och undervÀrme) och fodra en springform med diameter pÄ 23 cm med bakplÄtspapper.
-SmÀlt smöret i en kastrull pÄ medelvÀrme.
-Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de gÄr ihop till en jÀmn smet.
-GrÀdda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kakan Àr fast och mitten Àr lite "vobblig".
-LÄt svalna helt och hÄllet innan servering. (GÀrna 4 timmar i kylen men helst över natten...)
Pudra sedan över FlorSocker.
Servera med GrĂ€dde, Vaniljvisp, Glass eller Det Du Tycker BĂ€st Om ❤️
..med Vispad GrĂ€dde & Hallon ❤️
eller med BlĂ„BĂ€r đ
eller Bara KladdKakan som Den Ăr đ€
För att "Piffa Till Kakan" Pudra FlorSocker över Kakan....
Gör Som Jag...
Njut av KladdKaka đ€
PĂ„ KladdKakans Dag!!
Kommentarer
Skicka en kommentar