"LIVING THE GOOD LIFE" 🧡 Alla konsumerar vi, mer eller mindre, alla på vårt eget sätt utifrån våra egna tankar och värderingar. Det som skiljer oss åt är hur vi väljer att konsumera. ATT KONSUMERA ELLER INTE...💗 Vi har fått Uppgiften "Vad Är Konsumtion" på Folkis. Jag har valt att fokusera på följande frågor: -Vad är en God Levnadsstandard? -Vad skulle Vi kunna klara oss bra utan? -Hur skulle En Framtid se ut som inte är Konsumtionssamhälle? -Vad är en God Levnadsstandard? En God Levnadsstandard betyder att människor har tillgång till det de behöver för att Leva Ett Hälsosamt och Bekvämt Liv 💚 som mat, Rent Vatten 💙 , en Trygg Bostad och Medicinsk Vård. Det inkluderar också tillgång till Utbildning, Arbete och Social Trygghet💙💚 -Vad skulle Vi kunna klara oss bra utan? Det finns inget enkelt svar eftersom olika människor och samhällen har olika behov och prioriteringar. Men det finns några saker som kan diskuteras. Till exempel skulle vi k...
"Bilden Talar För Sig Själv"
Jag kan riktigt Känna Doften av Nybakta KanelBullar ❤️

Syftet med dagen är att uppmärksamma traditionen i Sverige att baka hemma och man valde att lyfta fram DEN SVENSKA KANELBULLEN ❤️
År 1999, när Kanelbullens Dag lanserades, var den 4 oktober dessutom Internationella Barndagen, som firas den första måndagen i oktober varje år.
En tanke med Kanelbullens Dag var att det skulle vara "En Omtankens Dag" ❤️
KANELBULLAR - Grundrecept
Detta Klassiska recept på Kanelbullar finns på Kungsörnens vetemjöls-förpackningar! Receptet ger 40 småbullar, med den klassiska fyllningen med smör/margarin, kanel och socker!
INGREDIENSER till ca 40 bullar
150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker eller vit baksirap
½ tsk salt
eventuellt 2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl
KANELFYLLNING:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kanel
SÅ HÄR TILLAGAR DU KANELBULLARNA (ca 120 minuter):
1 dl strösocker
2 msk kanel
SÅ HÄR TILLAGAR DU KANELBULLARNA (ca 120 minuter):
Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om.
Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om.
Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar.
Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.
DAX FÖR "KANELBULLE-FIKA" ❤️
Kommentarer
Skicka en kommentar